![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3-ulzSKz6EWJpDNsONEtZj-06YFfsH5Sc0jVZkDzywLj9VZdslycdkRICPLNpGYTjTVDuHTx5z_jetTLDdSSASeCAOfGDaWcDlQEs24b5JW1fUG2VLfs9D136yb5nkbKBJhdljUI5Pfk/s640/res5pak.jpg)
Tämä columbialainen on baari-ravintola on tosi kotoisa ja kätevä! Rochela sijaitsee monien ravintoloiden välissä nätillä Calle de Manuela Malasañalla lähellä Bilbaon ja San Bernandon metroasemia. Rochelassa ei kannata luulla, että 5-7€ naposteltava olisi tosiaan tarkoitettu vain yhdelle hengelle. Me erehdyttiin Jeren kanssa ensimmäisellä kerralla tilaamaan nacho olét, superperriton ja jonkin maissijutun, kunnes paljastui, että niistä olisi napsinut noin neljä henkilöä. Juomineen tämä satsi maksoi 22 euroa.
Rochelassa näkyy myös futismatsit ja joinain päivinä kolmen euron lisämaksusta voi mennä perähuoneeseen istuskelemaan ja kuuntelemaan tarinankertojan/koomikon juttuja (?) Me ei olla vielä sinne uskaltauduttu, mutta ehkä sitten tammikuussa niin tietää milloin kannattaa nauraa... Ruoka on ainakin tosi aidosti columbialaista ja hyvää!
Fiinein mutta edullinen, PUBLIC
Public ravintolaan on vaikea löytää sattumalta, vaikka se sijaitsee keskustassa Callaon aukion lähellä. Sain tästä paikasta vinkin madridilaiselta kaverilta Paulalta ja nyt ollaan käyty täällä jo pari kertaa. Public sijaitsee C/Desengañolla, joka on katuna muuten aika arveluttava. Kadulla pyörii useita vanhempia naisia keskella päivää nurkkiin nojaillen ja miehiä odotellen. Iltaisin Publicin vieressä olevalle pimeälle aukiolle ei kannata mennä yksin, sillä porukka siellä on melko hämärää. Kunhan ei anna ympäristön hämätä on Public hyvä paikka. Ravintola on melko modernisti ja minun makuihin tyylikkäästi sisustettu pikkaisen keskivertoa fiinimpi ravintola. Ruoat ovat todella hyviä, hienosti valmistettuja ja edullisia! Valinnan varaa on ehkä liikaakin, joten hieman alle kympin menu el dialla on hyvä aloittaa. Menu el dia sisältää kookkaan alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan/kahvin ja juoman. Viini on kyllä menun aikaan aika kehnoa. Kaikki tarjoiliat ovat filippiiniläisiä ja hieman liiankin nopeita. Hyvä kun on ehtinyt istumaan niin leivät ja juomat on jo pöydässä. Annosta ei ikinä päivällä olla odotettu yli viittä minuuttia, mutta silti ne ovat täysin höyryävän tuoreita. Vikkeliä nämä filippiiniläiset, mutta hymyä heiltä kyllä irti saa millään.
Alla kuvassa minun alkuruoka täytetty tomaatti ja takana näkyy jeren tortilla.
Kodikkain ja espanjalaisin, LA ZAPATERIA
Jos Madridissa jää joissain ravintoloissa kaipaamaan ystävällistä palvelua, niin täältä löytyy. Pieni, kodikas, ei mitenkään kruusattu "baari" sijaitsee c/Victorialla ihan Solin lähellä ja on hyvä paikka aloittaa ilta Huertasissa hyvällä porukalla. Zapateriasta kannattaa tilata kannu sangriaa ja erilaisia tapaslautasia. Myös paellaa kannattaa pyytää sopiva annos jaettavaksi! Mustekalaa eri muodoissa, perunaa ja pataattia eri muodoissa, paistettuja ja suolattuja pikkupaprikoita... Hyvä keino on myös jutella hetki tarjoilijan kanssa ja pyytää häntä tuomaan muutama hänen suosittelemansa tapaslajitelma kokeiltavaksi. Muistakaa vaan sanoa sitten kun riittää tai lautasia kasaantuu liian iso kasa!
Eksoottisin, SUSHIOLÈ
Sushioléssa olen syönyt maailman parasta sushia jo varmaan viisi kertaa! Tänne kannattaa suunnata menu el dian aikaan (ennen kello neljää), jolloin alkuruoka, pääruoka, juoma ja jälkkäri maksava 10.50€. Annokset ovat kookkaita ja pääruoaksi suosittelisin California Especialia, jossa on 8 rullaa. Palvelu on ystävällistä ja parin käynnin jälkeen olen saanut 40% alennuskuponkeja ja 10€ lahjakortteja seuraavalle kerralle! Sushioléita on näköjään useampia, c/Válgame Diosilla, Francisco silvela 71:ssa ja melkein minun naapurissa c/Galileolla ja Fernando el Catolicon ja Riosin välissä. Voin siis olla varma vain Galileon laadusta ja palvelusta. Iltaisin täällä on hieman kalliimpaa, mutta esimerkiksi kahden kesken jaettavan erilaisten "sushien" kokoelman saa 28 eurolla.
Toivottavasti ei kuulosta liikaa mainospuheelta, mutta nämä paikat ovat oikeasti valikoituneet monista. Kehnojakin paikkoja löytyy reilusti ja kannattaa varoa ainakin Solin aukion ympärillä olevia ravintoloita, sillä ne ovat yleensä ihan törkeän hintaisia ja kehnolaatuisia. Menu el dioja kannattaa käyttää päivisin hyväksi, sillä ovat usein reilusti edullisempia. Hyvä hinta menu el dialle on varmaan joku kymmenisen euroa. Ei ainakaan paljoa enempää! Useissa ravintoloissa on myös melko huono palvelu ja olen sitä tyyppiä, joka lähtee kävelemään ravintolasta, jos puolityhjässä ravintolassa töykeän huonon palvelun lisäksi alkujuomia joutuu odottamaan yli 15 minuuttia - Näin kävi kerran Chuecassa. Suurimmat flopit ovat palvelun ja ruoan laadun suhteen olleen Gran Vian Buffet Libre ja Callaon lähellä oleva "New Orleans tyyppinen" (NOT) Ribs bar & Grill.
Jee huomenna Barcelonaan!! Siitä sitten juttua ensi viikolla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti