torstai 27. tammikuuta 2011

Ohjeet lääkärikäyntiin Madridissa

Photo: m_bartosch
Olen Hospital USP Camilossa ja odotan pääsyä päivystysjonoon. Kuume eteni keuhkoihin ja nyt on aika hakea ne antibiootit. Olen odotellut jo 3 tuntia päivystysjonoon pääsyä, mutta syy on enemmänkin huonossa tuurissa kuin järjestelmässä. Jotta kaikki sujuisi kivuttomammin, suosittelen etenemään seuraavasti:
Tämä päivitys on etenkin IFin ja Tapiolan matkavakuutusten omistajille.

1. Varaa aika tai lähde suoraan päivystykseen. USP San Camilossa on toimiva päivystys ja kattavasti erikoissairaanhoitoa. Sairaala toimii hyvin kunhan kaikki tarpeelliset paperit ovat mukana. Lähimmät metroasemat Nunez De Balboa ja Diego De Leon.

vinkki: Tapiola on nimennyt Madridin yhteistyösairaalakseen USP San Josén. Harmi vaan, että tässä sairaalassa ei ole edes päivystystä. Päivystystä sieltä aamulla etsiessäni sain kuulla, että sairaalassa on vain gynegologian päivystys. Että ei sinne. Mielummin suoraan San Camiloon!

2. Hanki tarvittavat todistukset ja maksusitoumus vakuutusyhtiöltä. Espanjassa ei pelkät certificate of insurancet tai vakuutuskortit riitä. Ainakin San Camilossa vaaditaan aina, että sinulla on mukana / vakuutusyhtiö faksaa sairaalaan maksusitoumuksen. Ilman sitä joudut itse maksamaan ja pelkkä konsultaatio saattaa nousta yli kahteensataan euroon. 

Ainakin Tapiola ja IF käyttävät SOS internationalia ulkomailla sattuneissa sairaustapauksissa. Neuvoisin soittamaan suoraan SOS internactionaliin jo ennen sairaalaan menoa. Numero on +4570105054 ja he puhuvat myös suomea. Meidän kokemusten mukaan SOSilta vastataan nopeasti, heidän tietojärjestelmät on ihan huippuja ja he hoitavat hommat kerralla loppuun ilman tyypillistä yhdistelyä paikasta toiseen. 

Vinkki: Kannattaa pyytää SOS internacionalia lähettämään maksusitoumus suoraan omaan sähköpostiin, josta tulostat sen valmiiksi mukaan sairaalaan. Sairaalaan faksatut paperit hukkuvat helposti monien eri faksinumeroiden takia.

3. Kun sinulla on henkkarit ja maksusitoumus, ilmoittaudut päivystykseen urgencias tiskillä. Kun olet päässyt tähän vaiheeseen olet jo voiton puolella! 

Päivystysjonossa jouduin odottamaan vain viitisen minuuttia, kun vakuutuspapereiden saamiseen meni kolme tuntia. Osasyynä oli se, että en tiennyt Tapiolan kuuluvan SOS internationalin piiriin ja soittelin ensin suoraan Tapiolaan, mikä oli una mierda! Siellä sitten yhdisteltin siihen asti kunnes kännykästä loppui saldo...Onneksi sisko oli facebookissa jo hoiti asiaa eteenpäin Suomesta käsin. Loppujen lopuksi yksi pikainen soitto SOS internacionaliin ratkaisi kaiken. Nyt on kolmen päivän antibiootit käytössä ja mieli paljon parempi.

Mielialaan auttoi myös älytön ystävä Hessmann, joka tuli sairaaralle auttamaan kuultuaan että olin ongelmissa ja yksin. Ystävät!!

Tapiolan matkavakuutus:
- Huono yhteistyösairaala nimeltään USP San José, ei ole päivystystä (tosin korvaa myös muissa sairaaloissa)
- Vakuutuskortissa ei ole SOS internacionalin numeroa (eikä viittausta, että heillä on sopimus SOSin kanssa)
- Oma puhelinpalvelu melko hidas ja yhdistelevät linjalta toiselle
+ SOS internacionalin käyttäminen, jonka kautta asiat hoituivat nopeasti
+ Melko nopea vastaus verkkopalvelun kautta
+ Korvannut lupaamansa sekä Thaimaassa että Espanjassa

IF matkavakuutus
+ Selkeät ohjeet ottaa yhteyttä suoraan SOS internacionaliin
+ Vastaavat erittäin nopeasti viesteihin verkkopalvelun kautta
+ Sos internacionalin käyttäminen, jonka kautta asiat hoituvat nopeasti
+ Korvannut lupaamansa laajasti ja ilman mukinoita sekä Thaimaassa että Espanjassa
+ Yhteistyösairaala USP San Camilo

http://www.freedigitalphotos.net/


2 kommenttia:

  1. Miks et mennyt ilmaseks normaaliin asuinaluees terveyskeskukseen? Sieltä saa ajan yleensä saman tien kun ne ottaa kovasti sairaat urgenciasina ja kelan eurooppalaisella sairaanhoitokortilla ei maksa mitään...

    VastaaPoista
  2. Koska olin matkavakuutuksen hommannut ja ajattelin, että sen kautta hoito toimii kätevästi. Mietin tuota terveyskeskustakin, mutta sairaana tuntui helpommalta mennä vakuutusyhtiön neuvomaan paikkaan. Varmasti jos täällä pidempään olisin (ja useammin kipeänä) ottaisin selvää tuosta lähimmästä terveyskeskuksesta.

    VastaaPoista